VAN START GAAN

DE TE NEMEN STAPPEN
Het ontwerpen van een website, hoe groot of klein ook, is een proces dat overweldigend kan zijn. Om je beter te laten begrijpen wat je tijdens het bouwen kunt verwachten, heb ik mijn proces in 3 fasen opgedeeld.

Fase 1. VERZAMELEN CONTENT EN GEGEVENS

Fase 1.1: Design voorbeelden

Stuur de URL’s  van websites door, die je goede voorbeelden vindt + motivatie. Dit mogen ook websites zijn die tonen wat je juist niét wilt.

Fase 1.2: Content verzamelen

JE LOGO

Als PDF, EPS of high res JPEG of PNG, indien mogelijk, en als je al een logo hebt.

WEBHOSTING GEGEVENS

Je hosting-account login en / of Cpanel/Direct Admin gebruikersnaam en wachtwoord.

WORDPRESS LOGIN

Een beheerders-account login (gebruikersnaam + wachtwoord) indien je al een WordPress website hebt.

AFBEELDINGEN & FOTO'S

Huidige en / of nieuwe afbeeldingen en foto’s die je op de nieuwe site wilt gebruiken.

i

CONTENT

De website-paginastructuur + de bijhorende teksten per pagina.

STYLE GIDS

Huidige huisstijl, merkstijlgids, kleuren of specifieke ontwerpvereisten.

Deze items kunnen worden gestuurd met behulp van WeTransfer.com naar martijn@webkunner.nl.

Fase 2. HET BOUWEN

l

1: LAYOUT EN DESIGN

Een groot en tijdrovend onderdeel van het ontwerpen van een website bevindt zich in de plannings- en lay-outfase van het proces. Ik maak een ontwerp voor de startpagina (homepage) en een vervolgpagina (of meer op verzoek) ter goedkeuring. Ook bepalen we samen de paginastructuur van de website.

2: HET BOUWEN ZELF

Zodra de indeling en het ontwerp van de site zijn goedgekeurd, ga ik beginnen met het bouwen van alle sitepagina’s en implementeer ik alle functionaliteiten en plug-ins. Ik bouw de website op mijn eigen afgeschermde online server. Ik zorg ervoor dat je site er goed uitziet en goed werkt op alle apparaten en webbrowsers.

g

3: EDITS EN HERZIENINGEN

Zodra de site gereed is voor een beoordeling, kan je online elke pagina bekijken en kan ik gedetailleerde bewerkingen uitvoeren, totdat de site gereed is voor lancering. Ik wil je vragen om ALLE pagina’s te lezen om er zeker van te zijn dat alle spelling, grammatica, adressen en informatie juist zijn, voordat de website live gaat.

Fase 3. JE WEBSITE IS KLAAR

Zodra de site klaar is om live te gaan, plaats ik de website op je eigen domein en webhosting. Desgewenst maak ik ook emailadressen aan. Ik test nog eenmaal de werking van de website en meld hem aan bij Google.

Je ontvangt vervolgens van mij de inlog gegevens van je nieuwe WordPress account. Ook ontvang je als we dat hebben afgesproken een uitlegvideo waarin ik toon hoe je zelf de website kunt gebruiken.

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?